Скъпи приятели,
Публикуваме писмо на наш зрител, който на 12.06.2009 год. е наблюдавал НЛО в близост до града ни. Ще се радваме да ни подавате всякакво сигнали за необичайни явления и събития, които сте наблюдавали или са ви се случили, и които нямат логично обяснение. Телевизията подготвя серия от предавания именно на такива теми и ще се радваме да получим помощ от вас - нашите зрители! Сигналите можете да публикувате както на нашия форум, така и да изпратите на е-маил: echakarov@abv.bg. А сега следва и самото писмо.
На 12.06.09,окoло 21.25ч, местно време по Истамбулския меридиан,/19.25-по гринуич/ наблюдавах ,бързо движеща се с постоянна скорост голяма сфера/диск/,излъчваща неонова светлина отвътре.
Тя се движеше без шум от юг на север ,на около 5 град над хоризонта,в течение на 7-10сек.
Отзад като че ли се размазваше леко сферата/все едно че оставяше лек шлейф./В същото време неоновата светлина на сферата не беше равномерна ,примерно 2/3 от обема с равномерна светлина и 1/3 /задната третина,с неравномерна светлина./все едно че пулсираше ‘’зайче отвътре по повърхността й/.
Ъгловия размер на тялото съвпадаше с размера на тялото на хеликоптер -гледан от около 800м,все едно че кабината му е прозрачна и изпълнена с мека неонова светлина отвътре,така си помислих в първите 3-4сек/.
Слънцето беше залязло и обекта добре се виждаше на фона на жълтокафеникавата мараня над залязлото слънце/.подсъзнателно търсех отзад да видя винт или крило някъде,но нямаше.
Обектът леко се снишаваше,и очаквах да пресече линията на хоризонта и да го видя на фона на хълмовете /които са на около 15-20км оттук ,и да определя на какво разстояние е,но това не се случи.
Видимостта беше много добра,без дим и прах.Билото на планината на юг/на около 50км от тук/се виждаще прекрасно/-днес атмосферата беше кристално чиста след вчерашния дъжд.
Проекцията на траекторията на обекта сочеше ,че ще пресече хоризонта и ще го видя на фона на планините,но това не стана.сякаш изчезна,като преди това стана леко размазване,т.е.преди да изяезне си помислих, че ей сега ще изчезне и така и стана.
В момента в който престанах да го виждам се качих бързо на по високо,но от обекта нямаше и следа.
Помислих си ,че е възможно също така, дискът да е направил хоризонтален кръг и аз да съм му видял траекториятя,която е най близо към мен защото накрая преди да изчезне светлината му леко намаля.
Възможно е и обектът да е много далеч,скоростта му беше като на метеорит ,бърз,тих ,беззшумен ,но такъв, който лети почти хоризонтално над залязлото слънце/с леко снишаване на север/.но нищо общо нямаше с метеорит/дискът представляваше доста голям обем,изпалнен с мека синкава светлина ,с ъглови рамери около 1/4-1/5 от изгряваща или залязваща пълна луна./
Всъщност такъв беше и релефа ,планинските хълмове се снишаваха от юг на север,така че може и да е следвал релефа .
Описвам всичко,което си помислих за тези няколко секунди, на какво го оприличавах,на неща ,които съм виждал досега,хеликоптер,метеорит,но всичко това отхвърлих още по време на наблюденито.
ОТ мястото с координати. S 43.09605grad..,E 2566973grad.,/което е на изток от В.ТЪРНОВО/ откъдето го наблюдавах,,обектът беше на запад от мен и се движеше посока юг-север .
За тези 7-10 сек,дискът измина 5-10 ъглови градуси.
Замерих с skyscout приблизителното място на точка от траекторията и показваше
SAO141665 HIP 85365
След 2 денонощия размисъл,мисля че е по вероятно да има връзка с залеза на слънцето,т.е. обектът да е отразил слънчевите лъчи за няколко секунди .
Въпросът е какъв е този голям обект.