Кой управлява общината - гражданите или ?

Велико Търново- проблеми, събития, житейски истории, конфликти, куриози.

Кой управлява общината - гражданите или ?

Мнениеот gug на Пет Фев 13, 2009 11:19 am

Кой управлява общината - и най-вече разходите? Ние, данъкоплатците и избирателите или група "феодали" ?
Май вторите.
Ако бяхме ние, гражданите, нямаше да допуснем следните излишни разходи, планирани от кмета:

1. Сметопочистването да се извършва срещу завишени цени от мафиотски фирми, вместо от общинско предприятие с прозрачно управление.

2. Строежа на нови помпозни водни каскади на разклон "Качица", вместо средствата да отидат за полезна инфраструктура.

3. Ремонт на водната каскада в парк "Марно поле". Това грозно съоръжение заслужава да бъде разрушено.
С парите вместо безумния му ремонт да се направи една пропорционална на парка водна площ и фонтан, какъвто си имаше преди.
gug

Re: Кой управлява общината - гражданите или ?

Мнениеот bravo на Сря Апр 01, 2009 11:30 pm

Може ли да се обърна към вас като КАТаджия?
И кво ша праим сия колега?
Аз попътувах малко и ми направи впечетление, че асфалтовото покритие на улиците в много български градове е идентичо. Тоест дупки и кръпки има както пред общината в Търново, така и пред общината във Варна, Търговище, Стара Загора, ... .Може би такъв ни е модела на асфалта. Не покрива напълно, релефен, с ефекти и най-важното полага се или преди 20-30 години или от роднински фирми. За тези каскади на Качица мога да кажа много неща, но ще се огранича до следното: Защо никой от нашите управници, не е чел или не се е интересувал как е излеждал ВТ във времената на своето величие. Според мен един град е велик, когато в него живеят горди и заможни жители. С водни каскади, павильони от брезент и блокове построени в градинките повече ще будим недоумение у туристие, пък и в самите нас. Пък и каква гордост като плебеите работят за 150 ойро.
Та думата ми е , че по добре е да се оправи инфраструктурата. Нямаме пътища! Ако някой се е загрижил за художествениите възгледи на гражданите, да оправи разбитите и окрадени съоражения, а не да се захваща с нови които също ще бъдат разбити и окрадени. Мисля, че съм го казвал, но понеже за мен е много любопитно ще го повторя: Ако някой се опита от някой от кварталите да стигне с детска количка до центъра е обречен на неуспех. Освен дупките, разбитите или липсващи тротуари, нестественно високите бордюри, гневните шофьори и бездомните кучета ... мисля, че няма същественна причина да подрусаш детето си за да е сигурно и то, че трябва час по скоро да емигрира. Достъпна среда, а!
bravo

Мнениеот борис на Чет Апр 02, 2009 8:48 am

Прословутата чешмичка до Общината ще скочи на 300 000 лв - колко ли струва построяването и обзавеждането на един средно голям апартамент например? Със сигурност за тези пари ще й направят дебело златно покритие ! За мен този модел чешма е грозно и кичозно съоръжение - представях си я по-скоро като произведение на изкуството, проектирано от студенти и преподаватели на Художествения факултет например, а не поредното недоразумение създадено от пресметлив строителен предприемач и вдъхновено от некадърен, но напорист архитект!
борис

Мнениеот kuzmi4 на Чет Апр 02, 2009 8:22 pm

А освен тези пари чешмата трябваше да стане до 1 декември 2008г. След това казаха до коледа... до нова година ... до празника на града... Дали фирмата изпълнител ще прати неустойки за това забавяне? Като гледам може би ще е готова за някоя нова година ама коя ...
kuzmi4

Мнениеот борис на Пет Апр 03, 2009 8:22 am

За неустойка - забрави! За да платиш неустойка, някой трябва да ти я поиска! По-скоро трябва да се направи задълбочена проверка как са харчени парите до този момент - дали не са завишени разходите например - обаче и за това никой няма да повдигне въпрос - ако разбираш за какво говоря!
борис

Мнениеот kuzmi4 на Пет Апр 03, 2009 1:32 pm

И ако на тези майстори им се плаща на ден може да не я свършат и до другата нова година :lol:
kuzmi4

Мнениеот bravo на Съб Апр 04, 2009 7:21 pm

Стига с тая чешма(за 3 чучура чешма, чорбаджиите не са си правили устата, че харизват толко грошове, а ние архитектурен компелкс, нам си кво), отклонявате се от темата.
Я вижте магистралния път между Триъгълника и Пишмана. Вярно, не е официалн, може би дори от властите ще бъде обявен за незаконен, но си е главна артерия, път свързващ центъра с 2-3 големи района на този иначе толкова предцизно модулиран град. В тази връзка града го управляват главоноги и търбухоноги. Мисля, че строежа на Качица бе един от най зле замислените предизборни постановки. Какво показва сегашната власт, че може да задръсти града ли? А лошото е, че алтернативите не са много по добри. По ЕКЦ станахме свидетели на резила с гласуването с чужди мишки, на селяндурщината на нашите избранници.
Може би очаквате съвет или заключение от мен. Не мога да ви кажа нищо, нека някой по-компетентен от мен се намеси. Аз бях до тук.
bravo

Мнениеот Lissa_waw на Пет Юни 05, 2009 6:54 am

Браво,
идвам си от Франция, където живея последните години и искам да ти кажа, че там кръговете на кръстовищата са нещо обичайно. При кръговото движение никога не се получават задръствания и това е чудесно. Не свързвам
подобряването на инфраструктурата на града ни с изборите и е жалко, ако този манталитет продължава да битува в главите на управляващите. Вярно е, че е създаден временен дискомфорт за гражданите, но за сметка на това в последствие ще се радваме на красиви кръстовища, при условие, че се поддържа цветният парк и на бърз трафик.

Относно бетонният цирей в парк "Марно поле" смятам, че отдавна трябваше да бъде разрушен, вместо да се хабят допълнително средства за него. Никъде във Франция не видях подобни безумия. Там отвсякъде лъха чистота, ред и скромност.
Lissa_waw

Мнениеот deforse на Вто Мар 02, 2010 3:49 pm

Здравейте,

кръговите движения са нещо напълно нормално и много срещани из цяла европа. Що се отнася до Качица - то това си е чист пладнешки обир, а и не е свършено нищо. Освен сега като дойдат изборите да отида да си искам парите за
1. шарнири
2. джанти
3. гуми
4. ..........
5. ..............
и т.н.

Дори не смея да си помисля каква сума е била заложена в решението на ОбС за ремонта на кръстовището.

А за бетонния цирей - че за какво да се харчат излишни пари да се руши нещо, което вече е построено? Аман от българска простотия да се руши нещо, което видиш ли било комунистическа отживелица и ние сега като най-големи радетели за демокрация дай да го събориме щото било грозно. Така бутнаха и мавзолея - уникална простотия, плод на "демократично" малоумие.

Толкова от мен, че почна да ме помръзва да пиша, а темата е доста дълга.

Със здраве
Аватар
deforse

Назад към Велико Търново