от bravo на Сря Апр 01, 2009 11:30 pm
Може ли да се обърна към вас като КАТаджия?
И кво ша праим сия колега?
Аз попътувах малко и ми направи впечетление, че асфалтовото покритие на улиците в много български градове е идентичо. Тоест дупки и кръпки има както пред общината в Търново, така и пред общината във Варна, Търговище, Стара Загора, ... .Може би такъв ни е модела на асфалта. Не покрива напълно, релефен, с ефекти и най-важното полага се или преди 20-30 години или от роднински фирми. За тези каскади на Качица мога да кажа много неща, но ще се огранича до следното: Защо никой от нашите управници, не е чел или не се е интересувал как е излеждал ВТ във времената на своето величие. Според мен един град е велик, когато в него живеят горди и заможни жители. С водни каскади, павильони от брезент и блокове построени в градинките повече ще будим недоумение у туристие, пък и в самите нас. Пък и каква гордост като плебеите работят за 150 ойро.
Та думата ми е , че по добре е да се оправи инфраструктурата. Нямаме пътища! Ако някой се е загрижил за художествениите възгледи на гражданите, да оправи разбитите и окрадени съоражения, а не да се захваща с нови които също ще бъдат разбити и окрадени. Мисля, че съм го казвал, но понеже за мен е много любопитно ще го повторя: Ако някой се опита от някой от кварталите да стигне с детска количка до центъра е обречен на неуспех. Освен дупките, разбитите или липсващи тротуари, нестественно високите бордюри, гневните шофьори и бездомните кучета ... мисля, че няма същественна причина да подрусаш детето си за да е сигурно и то, че трябва час по скоро да емигрира. Достъпна среда, а!