Родители от квартал "Чолаковци" питат общината къде е обещания им парк
Децата от квартал „Чолаковци“ играят на улицата заради липса на парк, където да могат да се забавляват в безопасност. През пътното платно постоянно преминават автомобили, което застрашава малчуганите. За това алармираха притеснени родители, които живеят в крайния квартал. Участъкът е включен в програмата „Велико Търново - зелена и достъпна балканска столица на културния туризъм” , според която всички заложени в нея ремонтни дейности трябва да завършат до края на месец май. Живеещите в Чолаковци обаче, все още чакат да започнат строителните дейности.
От години родители от кв. “Чолаковци“ настояват да бъде изграден парк, в който да могат свободно да пускат децата си да играят. Първото обещание получават преди 5 години, обясняват живеещи наоколо.
12- годишната Тереза, както и другите деца от крайния квартал на старата столица искат скоро да играят в обезопасено междублоково пространство.
Проектът, който е предвиден в този участък, обхваща изграждането на спортна площадка, която вече готова, но стои заключена, оплакват се живеещи наоколо. Децата са намерили начин за достъп, въпреки катинара.
От общинската администрация информираха ,че спортната площадка ще влезе в експлоатация в началото на следващата седмица. А междублоковото пространство, което трябва да се превърне в място за отдих и спорт, се забавя заради изменения в проекта.
От следващата седмица трябва да започне официално строителството на парка в кв. „Чолаковци“. По план до два месеца строителните дейности трябва да са завършени, обещаха от администрацията.


Симона Димитрова
22 Май 2015 | 18:50
Тагове: "Чолаковци", парк, деца, община

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook