791 седмокласници скъсани на изпита по български език и математика в областта
Рекорд! Общо 791 са скъсаните ученици по български език и математика на Националното външно оценяване след седми клас в област Велико Търново. 532 – ма са изкарали двойки на препитването по математика, а 259 по български език. Със 140 са повече слабите оценки по основните предмети спрямо миналата година, сочат данни на Регионалния инспекторат по образованието. Област Велико Търново заема 14 място спрямо останалите области в страната. ОУ“Христо Ботев“ има най – ниския успех в старата столица.
47 са учениците от ОУ „Димитър Благоев“ , които се явяват на външно оценяване по български език. Общият им успех е добър 4.
Велико Търново е една от областите с най – голям спад спрямо собствени резултати на учениците от предходната година. 0,3 % е спадът резултатите по изпита по математика. В ОУ „ Димитър Благоев“ има и една отлична оценка. Геометричните задачи се оказва, че затрудняват най – много децата.
Всички ученици, които са получили оценки различни от двойка, могат да кандидатстват за прием в елитните гимназии. Заявления се подават от 16 до 19 юни в ОУ „Патриарх Евтимий” във Велико Търново
С 0,23 точки се е увеличил средният успех за всички външни оценявания след 4- ти клас. Област Велико Търново заема 20 позиция на национално ниво.


Симона Димитрова
5 Юни 2015 | 18:41
Тагове: матури, резултати, оценки, класиране

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook