Отпадни води в апартамента на жена от Велико Търново
Собственичка на апартамент във Велико Търново намери жилището си наводнено с отпадни види. Според жената причина за проблема е некачествено свършена работа при ремонтни дейности. Съседите и домоуправителят отказват съдействие, а за да се предприемат мерки е нужно свикването на Общо събрание на входа.
Ружа Братанова живее в Габрово. Притежател е на апартамент на ул. „Полтава“ във Велико Търново. Скоро направила ремонт на жилището и очаквала да сключи договор за продажба.
Според собственичката причина за аварията е запушване на мръсния канал под апартамента й. Преди четири години е бил извършен ремонт, докато Братанова е била извън страната.
Преди ремонта от Водоснабдяване и канализация са отстранили проблема. В момента това няма как да се случи, защото става въпрос за частна собственост. По думите на потърпевшата домоуправителят отказва всякакво съдействие за решаване на проблема. Според Ружа Братанова причината е дългогодишна междусъседска вражда.
Според закона за етажната собственост, домоуправителят трябва да свика Общо събрание на живущите във входа. Докато това не се случи, единственото може да направи жената, е да почисти жилището, но вероятността наводнението да се повтори е твърде голяма.


Катя Мерджанова
8 Юни 2015 | 19:25
Тагове: канал, отпадни води, апартамент, тръба

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook