Авиация в помощ на засегнати от бедствия и аварии?
Да бъде създадено допълнително авиционно звено като част от единната спасителна система за осигуряване на аварийни и медицински екипи. Целта е да бъдат осигурени бързи и адекватни мерки в кризисни ситуации като тежката обстановка и обилните снеговалежи през март месец тази година, които оставиха без електрозахранване редица области в страната. Това е едно от предложенията на Министерството на енергетиката за предприемане на превантивни мерки за повишаване на устойчивостта на електроенергийната система
Изключително важно е електроразпределителните дружества незабавно да започнат почистване на просеките на електропроводните линии на мрежите с високо напрежение.
Кризисният щаб създаден след тежката обстановка през март предлага да бъдат приети нормативни промени за разширяване на минималните размери на сервитутните зони
Определена част от излизащата от експлоатация военна тежка верижна техника от Министерството на отбраната трябва да бъде продавано или предоставено на ползване на дружеството от системата на енергетиката.
За да се предотвратят подобни ситуации е необходимо е да има работещи системи за ранно предупреждение, уточниха от Министерство на енергетиката. Населението трябва да застрахова жилищата си, защото държавата не може да поема разходите при подобни кризисни ситуации, категорични са експертите.


Симона Димитрова
9 Юни 2015 | 19:33
Тагове: аварии, енерго, електропроводи

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook