Домашните любимци на великотърновци
Все по-малко великотърновци си купуват домашни любимци. Освен традиционно предпочитаните животинки, обаче, има желаещи да се сдобият и с по-екзотични. Не са рядкост и случаите, в които стопаните поради една или друга причина ги изоставят на улицата.
Освен кучета и котки се търсят най-често папагали, хамстери, морски свинчета, зайчета, рибки. По-трудно, но не и невъзможно е да се намерят и някои влечуги. За целта е нужно да се направи заявка в зоомагазин.
По празниците се засилва интересът към домашните любимци като вариант за подарък на малки и големи. Един от евтините варианти са двойка вълнисти папагали, като цената на един е 15 лв. Папагал от порода Александър пък струва 240 лв, докато е малък. Цената му може да достигне 600лв.
Стопанин на змия пък посещава често специализирания магазин с необичайна цел – да осигури храна на домашния си любимец – мишки. От бранша споделят още, че повечето притежатели на животинки знаят как да се грижат за тях. Но има и случаи, в които животните се оказват на улицата.
Към момента, обаче, няма приют за такива животни, а от магазините отказват да ги подслоняват.


Катя Мерджанова
9 Юни 2015 | 19:36
Тагове: любимци, зоомагазин, папагал, животни

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook