Ваксина прикова дете на инвалиден стол
15-годишно момиче страда от тежко автоимунно заболяване, което се отключва след безплатна ваксинация срещу рак на шийката матката. В резултат на лечението състоянието й се влошава драстично. Поразени са белите дробове, костите се чупят, отключват се диабет, глаукома. Момичето има 88 % степен на увреждане и се нуждае от постоянна чужда помощ. Семейството й се надява на чудо, за да може детето да се върне към предишния си начин на живот.
Животът на семейството на Лили се преобръща преди 2 години. На 13- годишното тогава момиче е поставена ваксината като превантивна мярка, тъй като в рода им има болни от рак. След седем дни по главата на детето започват да се появяват големи рани. Заради състоянието си младото момиче е приковано в дома си в село Самоводене.
За да се поддържа състоянието на Лили тя трябва да приема лекарство, което в България съществува само за венозен прием. За да се сдобие с него под формата на таблетки, медикаментът трябва  да бъде закупен от Гърция. Неговата стойност е 2000 лева на месец.
От Здравната каса заплащат единствено половината сума за капките , необходими за лечение на глаукомата. От Фонда за лечение на деца отказват финансово подпомагане. Бабата и майката на Лили разчитат на близки и приятели. Те се  надяват на чудо, за да може тя да се възстанови. 
Повечето от лекарите не са срещали подобен случай, споделя майката на Лили. В събота заминават на консултация в клиника във Ватикана.
Родителите на Лили започват дело срещу производителя на ваксината. Семействотоиска представителите в България да поемат отговорност и да платят разходите по лечението. 


Симона Димитрова
10 Юни 2015 | 19:55
Тагове: ваксина, болест, лекарства, лечение

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook