В началото на лятото нараства интересът към спортните клубове
В началото на лятната ваканция стотици ученици търсят начини, за да прекарат пълноценно свободното си време. Един най-удачните варианти са физическите упражнения и спортът. Много от младежите се записват в разлини клубове, където стартира кариерата им на спортисти. С много тренировки и желание те градят качества като дисциплина, спортен хъс и желание за победа. Такава е историята и на 21-годишния акробат Димитър Георгиев. Вижте повече.
Преди 10 години Димитър се запалва по акробатиката от приятели. Отива в спортната зала, където треньорът вижда потенциал в него и го взима в отбора. 11-годишен участва на първото си състезание и там печели бронзов медал. До момента има 7 медала от 5 състезания по акробатика.
По отношение на травмите, акробатиката е един от най-опасните спортове, казва Димитър. Затова е необходимо спортните уреди да са много добре обезопасени.
Преди години скачането на батут, акробатиката и спортната гимнастика са били трите елемента от един спорт, но след разделяне на федерациите са останали като отделни дисциплини.
Освен, че изгражда физиката, акробатиката възпитава и дисциплинира поведението на човек. Затова според Димитър, това един от най-подходящите спортове за подрастващите.


 
11 Юни 2015 | 15:42
Тагове: акробатика, спорт, гимнастика

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook