Великотърновски педагози със злато от националната Спартакиада
Женският отбор на Велико Търново по дартс със златни медали от единадесетата национална Спартакиада. В спортните състезания, които тази година се проведоха във Варна, взеха участие и педагози от няколко чужди страни.
Успешно представяне записаха великотърновските представители на Спартакиадата за учители. Сребърен и златен медал в индивидуалната надпревара по дартс за жени и златен медал в отборната извоюваха спортните педагози.
В дартс жени всички отбори, които участват, аз вече 9-та година водя учителите на спартакиада, от тия 9 години 6 пъти нашият отбор е вземал първото място.
Учители от 22 общини от страната, както и от Румъния, Полша и Украйна се включиха в тазгодишните спортни надпревари. Отборите и индивидуалните състезатели от старопрестолния град наброяваха 22-ма души, като освен медалите, извоюваха и други престижни места в класирането.
На Спартакиадата традиционно се дават и купи за феърплей, а през годините на участия великотърновските спортни учители са спечелили четири.
С приз за съпричастност и подкрепа бяха отличени кметовете на 4 от общините, взели участие на учителските състезания. Един от тях е и кметът на Велико Търново Даниел Панов, на когото бе връчен плакет от Пенка Игнатова, директор Дирекция „Образование и младежки дейности”, от името на председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева и на председателя на Българската работническа федерация Десислава Ягодин.


Катя Мерджанова
9 Юли 2015 | 18:34
Тагове: Спартакиада, педагози, награди, Велико Търново

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook