Участници от 32 държави идват на Международния семинар по български език и култура
На 20 юли стартира 38-мия Международен летен семинар по български език и култура. Тази година се очаква да пристигнат около 100 участници от Европа и Азия. Освен практическите занятия и специализираните лекции, ще се проведат и вечери, посветени на българските песни и танци, занаяти и кухня.
Много от участниците в летния семинар във Велико Търново идват не за първи път.
Общо от 32 държави ще бъдат участниците в тазгодишния семинар по български език и култура. Традиционно най-многобройно е представителството от Русия, Германия, Сърбия, Украйна, Полша. Най-младият участник е 17-годишната Мила Суванджиева, нейният баща е българин.
Най-възрастният участник тази година е Хайнрих Кьохел на 69 години, който идва от Германия за трети път. Сред участниците ще има и групи държавни служители от Япония, Франция и Турция, които работят с българските общности. Обучението ще включва практически занятия и 10 специализирани семинара, като новите 2 са по съвременно българско кино, литература и изобразително изкуство. Много от тези, които ще вземат участие в семинара, вече са били част от миналогодишните му издания и са създали приятелства, а някои дори и семейства.


Катя Мерджанова
16 Юли 2015 | 18:55
Тагове: летен семинар, български език, литература

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook