Актьорите във великотърновския театър искат незабавна оставката на директора
Незабавна Оставка на директора на великотърновския музикално драматичен театър „Константин Кисимов“ искат синдикалните организации на актьорите и музикантите. На общо събрание 78 човека, работещи в културната институция, единодушно гласуват решението за оставка на Христофор Йонов. Подписан е протокол, който е изпратен до Министерството на културата.
Неизплатени заплати на актьорите с граждански договор, кадрови проблеми, само две нови драматични заглавия на сцената , в рамките на повече от година. Това са част от причините, които провокират синдикатите да поискат оставката на Христофор Йонов.
Заедно с оставката на директора, отговорност трябва да поемат и хората, работещи в отделите „Финанси“ и „Маркетинг и реклама“.
По думите на директор Йонов по – малко от половината състав на институцията иска неговото оттегляне. А финансов проблем има в почти всички театри в страната.
От синдикалните организации са категорични ,че искат незабавното приемане на оставката на директора. В противен случай са готови да пристъпят към стачни действия.


Симона Димитрова
22 Юли 2015 | 18:39
Тагове: Велико Търново, музикално-драматичен театър, оставка, директор

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook