По-добра защита от слънцето през лятото
Кампания за превенция рака на кожата провежда Регионалната здравна инспекция, като целта е да се акцентира върху важността на проблема сред рискови групи от населението. Полезната в малки количества ултравиолетова слънчева радиация в големи количества може да причини рак на кожата, очите и имунната система.
Колкото и да е приятна почивката през лятото, съществуват и рискове за здравето ни. В кампанията, организирана от РЗИ участват Младежки дом – Велико Търново и козметични компании. Те дават полезна информация на активно почиващите, които са пряко изложени на слънце.
Краткотрайните последици са очевидни за всички – зачервяване, изгаряне, обелване. Рисковете от незащитеното излагане на слънце в дългосрочен план обаче са много по-сериозни.
По данни на Световната здравна организация всяка година в света се регистрират между два и три милиона случая на доброкачествен рак на кожата и около 132 000 случая на злокачествен. Между 12 и 15 милиона души са загубили зрението си, вследствие на катаракта, която в 20% от тези случаи е в резултат на прекомерно излагане на слънце.


Катя Мерджанова
23 Юли 2015 | 18:55
Тагове: слънце, защита, превенция, рак на кожата, РЗИ

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook