С нападки започна редовна общинската сесия на местната власт
С емоционално обръщение на председателя на Общинския съвет Николай Ашиков започна 89-тото редовно заседание . Той обясни, че е провокиран от нападките, които групата съветници от БСП често отправят към него. Ашиков обобщи основните критики, които са отправяни към работата на местното управление през последните 4 години и уточни, че всички те са се оказали неоснователни.
Думите на Николай Ашиков предизвикаха нападки и остри реплики в залата. Той призова въпреки наближаващото време на изборите всички да останат толерантни
Наемите от помещения в училищата, отдадени за ученически бюфети и стоматологични кабинети постъпват в Общината. След което със средствата се увеличава бюджета на училищата. Общинският съвет отложи предложението, парите да се превеждат в 7 – дневен срок на учебните заведения, да се разгледа отново в следващия мандат.
Съветниците с отложиха и възлагането на някои нови междуградски автобуси и техни разписания. Превозите все още са движение по договор за още две години.
Веска Михайлова да изпълнява временно длъжността кмет на село Балван до избора на нов кмет, реши още Великотърновският общински съвет. Промяната се налага поради заболяване на настоящия кмет Радослав Христов.


Симона Димитрова
27 Август 2015 | 19:51
Тагове: общински съвет, заседание, нападки, решения

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook