Над 150лв. за подготовка на ученик
Между 150 и 450 лв. струва подготовката за училище като най – скъпо излизат принадлежностите за първокласниците и учениците в големите класове. Ако до преди 4 години началото на месец септември се считало за подготовка в последния момент, то сега е нормалното време да започнеш подготовка, обясняват специалисти. Остават броени дни до първия учебен ден, когато около 740 хиляди ученици ще чуят звънеца. От тях първокласниците са малко над 64 хиляди. За област Велико Търново около 2000.
Между 50 и 150 лв. трябва да изхарчи един родител, ако има първокласник. Учебниците са безплатни, но цените на раниците започват от 40 лв. нагоре. Дори и да не разполагат с голям семеен бюджет майките винаги намират компромисен вариант.
Ясмин тази учебна година ще бъде в 6- ти клас. Тя отделя много внимание на художествената гимнастика и затова физкултура е любимият й предмет. Ясмин няма търпение отново да влезе в класната стая
Родителите на Ясмин отделят само 100 лв. от семейния бюджет за учебни тетрадки.
Симона вече е девети клас. 15- годишното момиче признава, че все още не се е подготвила за първия учебен ден и иска лятната ваканция да продължи.
Специалистите споделят, че очакват средата на септември опашки пред книжарниците, когато по – големите ученици започват трескаво да си набавят необходимите учебници.


Симона Димитрова
31 Август 2015 | 18:09
Тагове: ученици, подготовка, пособия, училище

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook