Алла Асат :„Германия приема бежанци, за да си осигури работна ръка“
България не е готова да се справи с бежанския проблем. Част от решението му изисква финансова помощ от ЕС, както и програма за интегрирането на мигрантите, които редовно са преминалите границата и искат да се установят в страната ни. Задачата пред родната дипломация е да спазва правата на човека от една страна, а от друга - да запази българския национален интерес. Огромна част от бежанците обаче се насочват към Западна Европа и България не е желана дестинация. Вижте гледните точки на политолог и на сириец, който от дълги години живее у нас.
Поради липсата на достатъчни ресурси за икономическото справяне с бежанския проблем, България има крайна нужда от финансова помощ от ЕС.
Това обаче е само част от решението на проблема.
Алла Асат е сириец, който завършва висшето си образование като строителен инженер в България. Остава в България и в момента има бизнес във Велико Търново.
Алла разказва, че преди години неговите сънародници не са били приемани в Германия, за разлика от днес.
Според политолозите пък проблемът с бежанците у нас ще бъде използван и за извоюване на партийни дивиденти от различните политически партии предвид предстоящите избори догодина.


Катя Мерджанова
7 Септември 2015 | 17:55
Тагове: бежанци, сирия, работна ръка

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook