Бойко Борисов официално откри обновения стадион „Ивайло“
Министър-председателят Бойко Борисов, здравният министър Петър Москов и кметът на Велико Търново Даниел Панов прерязаха лентата на обновения стадион „Ивайло“ и лекоатлетическата писта. На значимото за великотърновските спортисти и граждани събитие присъстваха още постоянният представител на Европейската комисия в България Огнян Златев.
Кметът на старопрестолния град припомни кога е построен стадионът и колко време не е бил модернизиран, както и това, че вече може да се похвали с единствената лекоатлетическа писта у нас с 9 коридора.
Премиерът Борисов подчерта значението на спорта и развитието му като част от програмите както Министерството на спорта, така и на Министерството на здравеопазването.
Малките мажоретки от ЦДГ „Соня“ поздравиха гостите, а великотърновските надежди в леката атлетика направиха първия спринт на обновената писта. В знак на благодарност, председателят на Зоналния съвет на БФС Трифон Иванов, връчи на Борисов плакет и топка с печат на ФИФА от първото в България Европейско първенство за юноши. Една от звездите на Световното по футбол през 1994г. - Бончо Генчев пък му подари шал и тениска на ФК „Етър“ с номер 13 и неговото име.


Катя Мерджанова
10 Септември 2015 | 17:02
Тагове: стадион Ивайло, Бойко Борисое, министър-председател, откриване

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook