Вицепремиерът Меглена Кунева: Няма разколебаване в коалицията
Меглена Кунева заяви, че не е имало никакво основание антикорупционният закон да не бъде приет на първо четене. Отрече да има някакво разколебаване в коалицията.
Според нея този закон се отнася за 10 000 души в държавата, но е много важен, защото е „сериозно предупреждение към всеки, който разполага с политическа, финансова власт и работи в чувствителни сфери като здравеопазване и образование”. Областният координатор на ДБГ Ангел Янчев съобщи, че за един ден в старопрестолния град са събрани 110 подписа в подкрепа на закона.
Според лидера на ДБГ проблемът с бежанците ще продължи и през следващите години и е необходимо общо европейско действие, а не на една или друга държава. В понеделник Европейският съвет по вътрешен ред ще решава дали ще бъдат приети задължителни квоти за бежанци или страните ще определят това на добра воля.
На пресконференцията във Велико Търново стана ясно още, че реформаторите ще подадат жалба срещу решението на Централната избирателна комисия номерата на регистрираните партии да са едни и същи в бюлетините в цялата страна.


Катя Мерджанова
12 Септември 2015 | 16:53
Тагове: Меглена Кунева, антикорупционен закон, коалиция, ДБГ, бежанци

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook