Зрелищни демонстрации за професионалния празник на българския пожарникар
Със зрелищни демонстрации отбелязаха професионалния празник на българския пожарникар във Велико Търново. Пред очите на гости от страната и чужбина бяха симулирани евакуация на пострадал гражданин, изкачване на кула с щурмова стълба, бе демонстриран и национален трибагреник с водни струи от три автомобила.
Присъстващите днес в двора на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ станаха свидетели на евакуация на пострадал гражданин от покрива на гаражна клетка с автомеханична стълба, като местопроизшествието се осветяваше с осветителна мачта на автомобил от тежък клас.
Демонстрирани бяха още изкачване до втория етаж на учебната кула със щурмова стълба, хидрошилт за водна завеса за защита при химическа авария, лафетен струйник на автомеханична стълба. Директорът на Регионалната дирекция Красимир Кръстев пожела на себе си и колегите да имат по-малко работа.
Митрополит Григорий отслужи празничен водосвет за здраве на огнеборците, безаварийно ползване на новата техника, получена по оперативни програми и по-малко сериозни пожари. Изпълненията на децата от ОДЗ „Ален Мак“ - Велико Търново и Професионален фолклорен ансамбъл „Искра“ допълниха атмосферата от празника.


Катя Мерджанова
14 Септември 2015 | 16:43
Тагове: пожарна, празник, демонстрация

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook