При балотаж – широка коалиция срещу ГЕРБ
3 варианта за балотаж в надпреварата за местния вот, посочва социологическо проучване за електоралните нагласи на великотърновци. Стабилно представяне на традиционните политически формати на изборите, посочват резултатите от проучването, според които за сегашния градоначалник Даниел Панов гласуват 38%, а за представителя на левицата Валентин Ламбев – 16 на 100. Въпреки преднината на ГЕРБ в момента, ако се стигне до 2-ти тур на изборите, се очакват изненади и сформиране на анти ГЕРБ коалиция, посочват политолози. При развитие на подобен сценарий шанс за кметския пост има и Пламен Легкоступ.
Ако до втори тур на изборите за кмет на Велико Търново достигнат кандидатите на ГЕРБ и БСП, то би спечелили сегашният кмет с 55 % вот от гласоподавателите. Но ако на балотаж се изправят Даниел Панов и Пламен Легкосуп разликата между гласовете на кандидатите ще бъде едва 3% в полза на настоящия градоначалник. При вариант на балотаж между ВМРО и БСП, победата за бившия ректор е почти сигурна.
Великотърновските гласоподаватели избират познатото, затова процентите в първото социологическо проучване месец преди изборите, показват висок резултат за ГЕРБ. Стабилно представяне на традиционните политически формати и на тези избори, прогнозира проф. Галунов.
Социологическите проучвания влият на избора на част от обществото. Повече от половината граждани вярват и се доверяват на резултатите.
На въпрос дали ще гласуват на предстоящите избори за кметове и общински съветници малко над 50% от анкетираните жители на община Велико Търново заявяват, че те отидат до урните на 25 октомври.


Симона Димитрова
18 Септември 2015 | 17:36
Тагове: ГЕРБ, избори, проучване

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook