Без телефони в час
Без телефони в час! Забраната за използване на смартфоните в клас вече е официална. Това решиха депутатите с приети на второ четене текстове в Закона за образоването Драстичната мярка се въвежда, защото различните приложения разсейват учениците и често свалят техния успех с поне една единица. И сега има училища, в които действа такава забрана, но всяко учебно заведение решаваше само дали да я наложи.
Използването на модерни телефони в час не само разсейва учениците и разваля дисциплината, но могат и да повредят зрението на децата. До когато по – малките ученици го използват предимно за да играят, по – големите използват устройствата, за да преписват.
ОУ“ Димитър Благоев“ в, старата столица, отдавна има етичен кодекс, според който се забранява използването на смартфони по време на часовете. Радостин Алчева преподава Български език и литература на деца в 6- ти клас. Заради въведената отпреди забрана в самото училище, нейните ученици използват телефоните си по – често в междучасията.
Въпреки забраната обаче, децата споделят,че когато им стане скучно по време на час прибягват към модерното устройство , за да комуникират с приятели или да поиграят, докато стане време за междучасието.
7- мокласникът Антонио споделя,че още в средата на почти всеки час вече сърфира с телефона си.
Очаква се законопроектът да влезе в сила от следващата учебна година .


Симона Димитрова
24 Септември 2015 | 19:05
Тагове: смартфони, училище, часове, забрана

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook