Отново гледат делото срещу стрелеца Петко Петков от Лясковец
Окръжният съд във Велико Търново продължава наказателното дело срещу стрелеца Петко Петков от Лясковец, обвинен за умишлено убийство на командоса Емил Шарков и опит да убие още пет спецполицаи. Днес съдът изслуша 6 от общо единайсетте деца, призовани като свидетели. Заседанията по делото са насрочени за с четири дни.
Процесът тази сутрин започна с разпит на две момчета, учили в СОУ “Максим Райкович” в Лясковец, което се намира в близост до къщата на обвинаемия. 14-годишният Ивайло Люцканов потвърди, че той и група деца са били замеряни с буркани от Петков, докато са тренирали на лостовете в училищния двор. 18-годишният Христо Пантелеев обясни, че не познава стрелеца лично, но е чувал за заплахи към негови връстници.
Адвокатите на обвиняемия ще настояват за явяването на още един свидетел – бивш представител на Института по психология на МВР.
Защитата на Петков обяви, че ще представят още доказателствени искания за обсъждане от съда.
Делото следобед продължи с изслушването на още 4 деца и разглеждането на експертиза. Ако страните по делото не предявят нови искания се очаква в края на седмицата магистратите да произнесат присъда.


Катя Мерджанова
29 Септември 2015 | 19:51
Тагове: дело, Петко Петков, разпит, ученици

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook