С 6 млн. евро от ЕС преобразяват театъра във Велико Търново?
Двойно по – голяма Камерна зала, изграждане на външна амфитеатрална сцена, подземен паркинг, топлинна изолация и атрактивно осветление са част от проектираните промени, за които чака одобрение Великотърновският музикално – драматичен театър “Константин Кисимов“. Ще бъде извършена вътрешна и външна реконструкция на сградата на културната институция, както и преобразяване на околното пространство. Европейските средства, които трябва да получи театърът, са на стойност шест милиона евро. Окончателен резултат за одобрение се очаква в началото на следващата година.
За 40-те години от постояването на сградата не е извършван цялостен ремонт. Целта е с европейските пари великотърновският театър да разшири своята дейност и да предостави адекватни условия за развитие. Предвижда се в източната част на сградата да бъде изграден и летен амфитеатър.
На мястото на сегашния паркинг ще бъде изградено подземно съоръжение на две нива.
Промяна на фоайето, закупуване на нови седалки в залите, инструменти за оркестрантите, както и подмяна на електроинсталацията са част от вътрешната реконструкция на институцията. Планирано е изграждане и на двойно по – голяма камерна зала с капацитет 120 зрители.
1.5 млн лева са предвидени за подмяна на климатизацията, отоплението и вентилацията, което ще спести 40% от разходите за електроенергия на театъра.


Симона Димитрова
5 Октомври 2015 | 18:41
Тагове: театър, проект, реконструкция

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook