Цветна библиотека
Първа по рода си цветна библиотека във Велико Търново. Филиалът на Регионалната библиотека „Петко Рачев Славейков“ радва своите читатели с нестандартни нововъведения в интериора – разноцветни птици по стените, отпечатъци и арт инсталации. Въпреки липсата на финансова подкрепа за начинанието, ентусиазмът на главните „виновници“ - Цветелина Пашова и художничката Анелия Иванова не угасва и успяват да привлекат още доброволци.
Стените в помещенията на филиала на библиотеката са напукани, а пари за основни ремонти няма. Миналата година се ражда идеята за цветните промени.
Липсата на средства и подкрепа на моменти хвърлят сянка върху мотивацията на Цветелина Пашова да превърне стерилната и консервативна обстановка в приятна и предразполагаща читателите. Малко преди да замине в чужбина обаче художничката Анелия Иванова със собствени материали разкрасява една от стените в библиотеката. Промените не остават незабелязани от читателите.
Читателите споделят, че приветстват подобни решения и се чувстват добре сред нестандартния интериор.
Според Цветелина Пашова по-цветната и артистична обстановка в една библиотека би помогнала повече деца да прекарват време в четене.


Катя Мерджанова
5 Октомври 2015 | 18:45
Тагове: библиотека, рисунки, птици, интериор

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook