Лекоатлети от Г. Оряховица тренират в калта и печелят медали
Единствената лекоатлетка, която донесе победа за България по време на отборната надпревара Балканейшън, проведена в Словения, е принудена да тренира в неприветливите условия на градския стадион в Горна Оряховица. Средства за обновяване на стадиона на този етап няма, както и за подготовката на младата спортна надежда.
Моника Георгиева тренира от 10 години. Отдадена на спорта, дисциплинирана и мотивирана, не се отказва въпреки трудностите, пред които се изправя всеки ден.
21-годишната лекоатлетка е студентка по Спортна педагогика във Великотърновския университет. 34 пъти е ставала шампион на страната и е устремена към по-големи от постигнатите досега успехи.
Треньорът на Моника признава, че не срещат финансова подкрепа от страна на спонсор. Той подпомага с лични средства младата състезателка, тъй като средствата, които получават от Общината са крайно недостатъчни. А леката атлетика в Горна Оряховица се оказва, че не е сред приоритетните спортове.
От Община Горна Оряховица са изготвили проект за обновяването на стадиона, но в следващите две години и половина не се очертава той да бъде осъществен. В железничарския град има десетки деца, които искат да тренират, но дотогава това няма как да се случи, заради липсата на подходящи условия.


Катя Мерджанова
6 Октомври 2015 | 17:59
Тагове: лека атлетика, Горна Оряховица, медали, стадион

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook