Момиче се размина само с уплаха след нападение от кучета
23-годишно момиче се размина само с уплаха след нападение от кучета в района на студентските общежитя. Случката се разиграла малко след полунощ. Нели Денчева, студентска по социални дейности във Великотърновския университет се прибирала късно вечерта , когато група кучета се спускат към нея. Уплашена и сама, тя успява да запази самообладание и да избяга. Сега обаче момичето не смее да мине само по безлюдната пътека.
Бездомните кучета край Студентските общежития на Великотърновския университет са обичайна гледка от години. Досега обаче не е имало случай на нападнати. Според хора, които ги хранят, те не са агресивни. Не на това мнение обаче е 23-годишната студентка Нели Денчева, която често се прибира от работа в късните часове на денонощието.
Според Нели Денчева, кучетата да се събират на глутница край университета, защото всеки ден служители и студенти ги хранят.
Според хора от района обаче, четириногите никога не биха наранили човек.
23-годишното момиче обаче е убедено, че трябва да се вземат спешни мерки и кучетата да бъдат изведени от района.
От отдел "Околна среда“ към Община Велико Търново напомнят, че при подобни случаи е задължително потърпевшите да подат сигнал в институцията, за да се вземат незабавни мерки. Към момента в открития наскоро Общински приют за бездомни животни са приети и кастрирани десетки кучета.


 
14 Октомври 2015 | 19:16
Тагове: общежития, кучета, нападение, мерки

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook