41 бездомни кучета са настанени в Общинския приют за по- малко от месец
41 безстопанствени кучета са прибрани в Общинския приют за по-малко от месец от стартиране на дейността му. Сигнали за бездомните четириноги се получават всекидневно, споделя д-р Глория Христова, която е ветеринар в приюта и следи за тяхното здравословно състояние. До момента са осиновени четири от тях, като най – често се търсят кучета за лов или за пазачи.
Докато на Запад осиновяването на безстопанствено животно се случва всекидневно, у нас хората често се предубедени. За това и страницата в интернет на приюта в най – скоро време ще бъде преведена и на английски, за да може повече хора от чужбина да имат достъп. До момента, три от бездомните до скоро кучета, вече имат свои стопани.
Самата процедура по осиновяване изисква време, обяснява д-р Христова. Всяко едно от кучетата в приюта има своя история. Роки е смесица между доберман и немска овчарка. Кучето наранява едната си лапа и след операция остава на три крака.
Актът да приютиш животно, което е живяло на улицата, е високо хуманна постъпка, казват кинолозите. Ако не бъдат осиновени кучетата остават в приюта до живот.
Много доброволци посещават мястото, за да помагат за грижите за кучетата. Всяко едно скоро ще има свой албум и име в интернет страница, за да може всички да имат достъп до тях.


Симона Димитрова
19 Октомври 2015 | 19:39
Тагове: приют за кучета, осиновяване, интернет страница, грижа, доброволци

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook