Редовното хранене представлява 60% от здравословния начин на живот
Пропускането на закуската, обяда или вечерята на пръв поглед изглежда като лесен и бърз начин да намалим теглото си. Много хора вярват, че колкото по-малко ядат, толкова повече ще отслабват. На други не им остава време дори да обядват в натовареното ежедневие. Във всеки случай това е крайно вредно, единодушни са лекари, диетолози и спортисти.
Пропускане на хранения, особено закуска, може да доведе до неконтролируем глад, което често води до преяждане. Леки закуски между основните хранения могат да помогнат за ограничаване на глада, но не бива да се яде толкова много, че да се замести поредното основно хранене. Редовното хранене представлява 60% от здравословния хранителен режим, останалата част са качеството и количеството на храната.
Много хора консумират големи количества зеленчуци основно през лятото. Но есента също е сезон, през който можете да продължите да доставяте на организма си всички необходими хранителни вещества с пресни плодове и зеленчуци. Диетолозите препоръчват храненията да са от 3 до 5 за деня.
Бързите закуски са най- неподходящи за заместване на някое от трите основни ястия. Сядането вечер край трапезата осигурява заслужен психологичен комфорт. Вкусната вечеря успокоява от работното напрежение и човек може лесно да заспи. Отказът от вечеря в името на някой и друг свален килограм не си заслужава, ако в перспектива човек ще си навлече дефицит от витамини и минерални вещества, и най-различни заболявания. Препоръчително е се храним 2 часа преди лягане- за да имаме спокоен сън, но не и да бъде пропуснато вечерното хранене.


Марияна Несторова
28 Октомври 2015 | 18:28
Тагове: здравословно хранене, режим, бързо хранене, въздействие

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook