Учиха млади водачи как да помагат при катастрофи
14 бъдещи водачи на моторни превозни средства участваха в съвместна беседа на полицията, пожарната и на БЧК по линия на пътната безопасност. Тя се организира по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия - 15 ноември. Във Велико Търново ще бъде отбелязан с обучение, демонстрации и панихида.
Директорът на БЧК – Велико Търново Димитър Русев обясни, че една от целите на обучението е да се обърне внимание на шофирането в зимни условия.
Обърнато бе внимание и на оказването на първа помощ, което в някои ситуации е животоспасяващо.
От Полицията посъветваха курсистите да бъдат много внимателни в градски условия, особено шофирайки край автобусни спирки, пешеходни пътеки, училища и детски градини, да спазват ограниченията, да обръщат внимание на техническата изправност на превозното средство и да не участват в нерегламентирани гонки в населените места. Бъдещите шофьори пък обещаха да бъдат внимателни.
От „Пожарна безопасност и защита на населението” показаха на курсистите кадри на катастрофи, а чрез специални очила имаха възможност да разберат каква видимост имат водачите, употребили алкохол.


Катя Мерджанова
12 Ноември 2015 | 17:38
Тагове: катастрофи, водачи, МПС, обучение

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook