Нова мода превръща вилици и лъжици в бижута
Женската суета и стремежът към красотата често са свързани с голяма доза творчество и изобретателност. Всеки сезон световни дизайнери предлагат стотици шантави идеи, за да бъдем в крак с модата. Как с много сръчност и талант обикновена вилица може да се превърне в красиво колие, гривна или дори закачалка, вижте в следващото видео на Марияна Несторова.
Намираме Петя с псевдоним Котка Черешкова в ателието й във Велико Търново. Казва, че всичко в ателието си прави на ръка, а съпругът й помага за накитите и сувенирите направени от вилици. Идеята да превърне обикновения прибор за хранене в произведение на изкуството идва случайно и признава, че е стара като света.
Намира вилиците за перфектен избор за накити, тъй като те направени от благороден метал. Материалът не би могъл да предизвика алергия и на най- чувствителната кожа. Дори някои царски особи се хранят със сребърни прибори, за да не се разболяват- допълва тя. Петя Райчева изработва различни неща от съвсем малка, има спомени дори как е правила като дете украшения за елха от празни кутии от цигари. Казва, че не й се налага да работи, защото е превърнала хобито си в професия.
Горда е, че среща одобрение и очарование в коментарите на чуждестранни и български туристи и минувачи. От 5 декември до края на месеца, всеки може да се наслади на ръчно изработените от нея бижута и сувенири. Тя и още 7-8 различни автори ще представят своите коледни идеи на благотворителен базар във Велико Търново.


Марияна Несторова
18 Ноември 2015 | 18:46
Тагове: ателие, накити, ръчна изработка, творчество

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook