470 000 лева са задълженията на великотърновския театър
С 470 000 лева задължения заварва великотърновския театър „К. Кисимов” новият директор Васил Вълчев, който стъпи в длъжност като временно изпълняващ до провеждането на конкурс на 12 ноември. Минусите са от неразплатени услуги към фирми, заплати и осигуровки за този и идващия месец, хонорари за три месеца и прогнозни разходи до края на годината. 
Заради тежкото финансово състояние временното ръководство ще търси спешно оздравителен план на културната институция . Васил Вълчев ръководеше културната институция в периода 2010- 2013 год., след което беше сменен на поста от Христофор Йонов. Днес пред него стои предизвикателството да стопи дълговете на театъра.
Финансовото състояние на театъра не позволява да се правят нови постановки. Затова ще бъдат възстановени спектакли, които са доказали, че се радват на голям успех и имат добър сценичен живот, заяви Вълчев. Има идея да бъдат възстановен и пакетният принцип на продажби на билети, като за тази цел ще бъде увеличена спектакловата дейност.
Част от оздравителния план за излизане от кризата беше заплануван и обяснен днес.
Предвижда се назначаване на двама нови диригента. До края на годината в театъра ще бъдат организирани и два концерта, за които са запланувани турнета. На този етап Васил Вълчев потвърди, че е изплатена годишната субсидия от Община Велико Търново и допълни, че отношенията помежду им винаги са били коректни.


Марияна Несторова
25 Ноември 2015 | 19:29
Тагове: МДТ "Константин Кисимов", задължения, финансово състояние, спектакли, план

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook