Благотворителен коледен базар ще зарадва малчугани в неравностойно положение
В първия ден на най-празничния месец доброволци подредиха Коледен базар във Великотърновския университет. Всички сувенири са изработени ръчно от децата в Дневен център за деца с увреждания - Горна Оряховица и Дом за деца лишени от родителски грижи „Пеню и Мария Велкови“ във Велико Търново. Желаещи да си купят по нещо не липсваха, но доброволците се надяват да насърчат хората, да отделят повече внимание на децата в неравностойно положение през цялата година.
С парите събрани на Коледния базар ще бъдат покрити някои основни нужди на децата, а също така ще бъдат закупени нови материали, които се използват в трудо и арт терапията на социалните заведения във Велико търново и Горна Оряховица.
Аделина е един от доброволците, които помагат в продажбата на изработените от децата сувенири. Твърди, че работата с малчуганите я зарежда.
Росица и Аделина са отдадени на доброволчеството от години. Признават, че изпитват удовлетворение и откриват себе си в тази дейност.
Доброволците напомнят, че трябва да отделяме средства и внимание на хората в неравностойно положение през цялата година, а не само по празниците.


Марияна Несторова
1 Декември 2015 | 17:45
Тагове: благотворителен базар, деца, благотворителност, инициатива, доброволци

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook