Масово залагане на вещи в заложните къщи преди празниците
Българинът все по често живее на кредит, като залага свои вещи. И ако в предишни години, хората са изкупували обратно заложеното, то сега, голяма част от тях не успяват да го направят. Точно обратното, все повече българи са принудени да продават и нови неща. Именно около празниците заложните къщи стават предпочитан вариант за допълнителни доходи. Причината е, че сделката се осъществява бързо и лесно.
Освен оскъдните доходи, другата причина заложните къщи да правят високи обороти с наближаването на празниците е, че на повечето хора не им се занимава с кредити от банки. Заложната къща на Звезделин Раев се посещава от много клиенти през цялата година, но декември е един от най-силните месеци за бизнеса.
Звезделин Стефанов Раев е в бизнеса от години. С усмивка разказва, че освен обичайните мобилни апарати, техника и бижута са му предлагали и редица странни предмети.
Не крие обаче, че голяма част от хората имат финансови затруднения и често закъсняват с вноските. Затова е решил да мотивира клиентите си.
И ако около празниците оборотът на Звезделин се увеличава, то тенденцията е все повече българи да покриват със залог не само извънредните си разходи, но и текущите.


Марияна Несторова
2 Декември 2015 | 18:16
Тагове: заложна къща, вещи, финанси, затруднения

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook