Къщичка на Коледния базар събира дарения за кучетата от Общинския приют
Къщичка за дарения набира средства и храна за кучетата в общинския приют във Велико Търново. Приятелите на бездомните животинки могат да занесат и одеала, постелки и играчки за по-малките от тях. Къщичката се намира в парк „Марно поле“ и е част от Коледния базар, а милосърдни великотърновци вече направиха първите дарения.
С наближаването на Коледа по традиция се увеличават разходите в домакинствата и за подаръци. Миналата година 29% от българите са похарчили само за подаръци между 60 и 100 лева, 20 % - около 150 лева и 18 % - над 200 лв. Освен това ставаме по-щедри и склонни да участваме в различни благотворителни кампании. Тази година, ако се чудите какво малко добро да направите, може да помогнете на кучетата от великотърновския общински приют.
Нели Йорданова е един от сърцатите любители на четириногите. Тя използва времето в своята обедна почивка да занесе храна за животните.
Хората, включили се в кампанията, се сдобиват със символичен подарък. А тези, които решат да осиновят куче от приюта получават определени привилегии, разкрива Грета Венкова, която е част от инициативния комитет, организиращ дарителската кампания.
По-голямата част от кучетата, попаднали в приюта, някога са били домашни, но са изхвърлени на улицата от техните стопани, разкрива още Грета Венкова.


Катя Мерджанова
2 Декември 2015 | 18:20
Тагове: Коледен базар, благотворителност, кучета, приют

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook