Президентът откри във Велико Търново дебата по Националната програма 2030
Старт на дебат за изработване на национална програма за развитие на България до 2030 година даде президентът Росен Плевнелиев във Велико Търново. Тази година НВУ „Васил Левски“ е домакин на четвъртото издание на инициативата „Младежка визия за развитие на България“, която насърчава участието на младите хора в процеса на вземане на решения при определянето на приоритетите за развитие на страната ни.
Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили бе посрещнат с почетен караул от курсанти на Национален военен университет „Васил Левски”
Президентът Плевнелиев се срещна с абсолвентите на НВУ
Участниците в инициативата проведоха дискусии със секретарите и съветниците на държавния глава как българските дългосрочни приоритети ще допринесат за постигане на Целите на ООН за устойчиво развитие. Дебатите бяха фокусирани в областта на външната политика, отбраната и сигурността, икономическото развитие, регионалното развитие и инфраструктурата, социалните политики, правните въпроси, образованието, здравеопазването, както и в сферата на духовността и културата.
Президентът заяви още, че по този начин се показват амбициите на България да има позиция на водеща страна в региона, както и да допринася за сигурносттта и стабилността на Югоизточна Европ и демократичния свят като цяло.


Катя Мерджанова
12 Декември 2015 | 18:34
Тагове: президент, национална програма 2030, младежка визия

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook