Георги Симеонов е достоен българин за 2015-та година и съвременен герой
По традиция в духа на наближаващите коледни и новогодишни празници се сещаме да направим по някое малко добро. А много често хората, които имат нужда от помощ самите те, са най-склонни да помагат на другите. Вижте вдъхновяващата история на един Дядо Коледа от Горна Оряховица.
Георги Симеонов е на 31 години и живее в железничарския град. По професия е колбасар, но благотворителността е заела голяма част от живота му и на нея посвещава енергията и усилията си. Самият Георги, страда от лека форма на детска церебрална парализа и има 55% инвалидност, но се справя. С това, което припечелва от скромната си работа дори успява да помага на по-малката си сестра, която е студентка във Варна.
Признава, че трудно съчетава работния делничен ден с благотворителните си дела. Преоблича се като белобрадия старец срещу символичната сума от 5 лева, която отделя изцяло за болни деца в нужда. Посещенията му в домове и различни детски партита стават срещу предварително записване.
Доброволецът е отличен за своята благотворителна кауза с грамота и медал за „Достоен българин“ До момента като резултат от благородното начинание е събрал 60 лева, а събирането на средства за Виктория Петрова, която страда от диабет, продължава. Георги е категоричен,че ще продължава и да помага на нуждаещи се всяка година, защото доброто ще спаси света.


Марияна Несторова
14 Декември 2015 | 15:14
Тагове: благотворителност, професия, дядо Коледа, инициатива

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook