Присъединиха Свищов към обособената територия на „Асоциацията по ВиК“
На Общо събрание в Областна администрация бе увеличен броят на общините членуващи местната Асоциация по ВиК. С пълно мнозинство към обособената територия обслужвана от ВиК „Йовковци“ бе присъединена община Свищов. Така членовете на организацията вече са 10 на брой.
По време на заседанието беше прието решение за промяна границите на обособената територия на „Асоциацията по ВиК на основание предложение от кмета на община Свищов, по повод решение за присъединяване към „Асоциацията по ВиК“. До момента в нея бяха включени 9 общини от областта, без Свищов.
Целта на промяната на границите на Асоциацията е усвояване на средства от европейските фондове.
Общото събрание прие препоръчителния размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация Йовковци – ООД” – Велико Търново за 2016 г. да бъде 15 000 лева. Вноските на общините в проектобюджета  на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация Йовковци – ООД” – Велико Търново са съобразно с процентното съотношение на гласовете им. Община велико Търново - 9557 лв., Община Горна Оряховица - 5031 лв., Община Елена - 1016 лв.,Община Златарица - 429 лв., Община Лясковец - 1444 лв., Община Павликени - 2571 лв., Община Полски Тръмбеш 1556 лв., Община Свищов - 4607 лв., Община Стражица -1371 лв. и Община Сухиндол - 274 лв.


Марияна Несторова
18 Декември 2015 | 18:52
Тагове: Свищов, "ВиК - Йовковци", събрание, Областна администрация, решение

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook