Неизбежен ли е махмурлукът?
Отбелязването на празниците за повечето хора е съпроводено с обилна трапеза , близки приятели и алкохол. Независимо дали вие самите ще консумирате алкохол или не винаги има някои от компанията, на когото се случва да прекали. Как се справят болярите с махмурлука вижте в следващия репортаж.
Алкохолът действа различно на всеки. Според изследвания, жените се напиват по-бързо и от по-малко количество алкохол, за разлика от мъжете. Предимството на силния пол е заради разликата в ръста и теглото, наличието на вода в организма и на по-голямо количество специфични ензими. Може да се изведат и други причини - като например индивидуалните предпочитания и поносимост на всеки човек. Оказва се великотърновци не са привърженици на алкохола, а тези от тях, които употребяват знаят и как да преборят махмурлука след това.
В случай, че сте от тези, които надигат чашка по празниците можете да почерпите опит от изпитаните във времето рецепти. Те варират в голям диапазон.
За махмурлука помага ментов чай, вода с лимон и мед или хапчета, които лесно можем да намерим в аптеките.
Не бива да забравяме обаче,че Нова Година е повод да си пожелаем по нещо хубаво с приятели, а не да прекаляваме с алкохола.


Марияна Несторова
30 Декември 2015 | 17:18
Тагове: махмурлук, алкохол, зелева супа

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook