Поевтиняват услугите на пластичните хирузи
Операции за увеличаване или повдигане на бюста, ринопластика, липосукция и липофилинг са най-често желаните хирургически намеси с естетическа цел от жените, а при мъжете това е абдоминопластиката или подобряване на контура в долната част на корема. Защо се обръщаме към пластичната хирургия и какви рискове крие тя вижте в следващия репортаж.
Физиологичните промени, които настъпват с възрастта, карат по-суетните хора да се консултират с пластичните хирурзи, но се оказва, че техни пациенти понякога са и децата.
Освен водени от чиста суета, пластичните хирурзи се сблъскват в своята практика и с хора, пострадали в инциденти. Доктор Чавдар Бъчваров работи вече 20 години като пластичен хирург. Споделя, че най-тежка и отговорна е работата му, когато е свързана с изгаряния – тогава трябва да се реагира бързо и в екип от специалисти. А като всяка операция, естетическите корекции също крият опасности.
И ако преди около половин век имплантите, които са си поставяли дамите, мечтаещи за по-пищен бюст, са били между 200 и 300 кубика, то днес са средно между 300 и 400. Цената им варира в зависимост от марката, формата и големината и започва от 1500 лева. Самата операция е на стойност от 2600 лева
Мит се оказва това, че след пластична операция няма да ни останат белези. Специалистите съветват преди да предприемем такава стъпка, е добре да потърсим мнението и на друг лекар, дори на психолог.


Катя Мерджанова
8 Януари 2016 | 18:41
Тагове: пластична хирургия, интервенции, предпочитания, пациенти, търсене

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook