До 20 хиляди лева за старт на бизнес за хора с увреждания
Агенцията за хората с увреждания планира да финансира програми за заетост и интеграция на хора с увреждания за 3.6 милиона лева през тази година. По програмата за старт на самостоятелна стопанска дейност могат да кандидатстват физически лица с 50 или повече процента трайно намалена работоспособност или фирми, които са собственост на такива лица. След конкурс ще бъдат подбрани проектите, които ще получат финансиране.
От регионалното представителство на Агенцията за хора с увреждания информират, че максималният размер на субсидията за стартиране на собствен бизнес е 20 хиляди лева.
До 2011 година Станислав Добрев има 15 години стаж като счетоводител, но решава да кандидатства за финансиране от Агенцията за хора с увреждания.
Днес работи в собствена счетоводна къща, която се развива и предлага и копирни услуги. Тази година е изготвил проект за разширяване на дейността, който също е одобрен.
Желаещите да се включат в конкурса могат да получат отговор на своите въпроси всеки петък в сградата на Областна управа Велико Търново, където се намира офисът на регионалния представител на Агенцията за хора с увреждания.


Катя Мерджанова
3 Февруари 2016 | 18:55
Тагове: инвалиди, заетост, финансиране, програма

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook