В понеделник сменяме изцяло психическата си пренастройка
Всеки понеделник е труден за преживяване не само защото е първият работен ден от седмица, но и защото все още ни държат приятните спомени от уикенда, който е минал толкова бързо. Защо на великотърновци им е трудно да се настроят за работа – вижте в следващата анкета.
За повечето хора работната седмица в понеделник започва с алармата рано сутрин. Проучване, направено през 2011 г., е установило, че средно човек става от леглото за около 34 минути в понеделник сутрин. За сравнение в другите дни 22 минути са напълно достатъчни.
Великотърновци са единодушни, че понеделник сам по себе си е труден заради промяната в личната настройка. За да се пребори човек с тази цикличност в нагласата, най-добре е всеки ден да отделя по малко време за любими занимания, а не само през уикенда, съветват психолози. Така няма да се налага кардиналната пренастройка от работа към почивка и обратното, което всъщност и създава допълнителното психическо натоварване.
За щастие на жителите на старата столица работните понеделници ще са 50 на брой през тази година. През 2012 г. имаше 53 понеделника,а следващият път, когато това ще се случи отново, ще бъде през 2018 г.


Марияна Несторова
8 Февруари 2016 | 18:38
Тагове: понеделник, работа, уикенд, подготовка

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook