60 милиона европейско финансиране за българските предприятия
60 милиона евро очаква българските големи, средни и малки предприятия по процедурите „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията” и „Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия” по Оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност 2014-2020“ . Във Велико Търново бе проведена информационна среща между експерти и бенефициенти.
Кандидатстването и по двете процедури ще бъде изцяло по електронен път, информира Калин Маринов, заместник-директор на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност” към Министерство на икономиката.
Те могат да кандидатстват с проекти от 100 хиляди до 1.5 милиона,Бюджетът за средни предприятия е 15 милиона евро, за малки и микро предприятия са предвидени също толкова. Срокът е до 4 април Тепърва стартиращите предприятия също могат да получат финансиране.
Експертът подчерта, че при този тип проекти рискът е по-голям, затова бюджетът е 10 милиона евро. Проектните предложения могат да бъдат от 100 до 400 хиляди, заявени в срок до 5 май. Българските МСП са на 108-мо място от 148 държави по отношение на бизнес сложност и иновации. България е последна в ЕС по иновационно представяне и предпоследна по дял на МСП, реализирали на пазара нови продукти или услуги.


Катя Мерджанова
9 Февруари 2016 | 17:11
Тагове: предприятия, финансиране, кандидатстване, иновации

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook