Все повече хора търсят съвет от адвокат при сключване на Трудов договор
С всяка изминала година българите повишават своята правна култура, допитвайки се до специалисти преди да сложат окончателно подписа си на документ. Редица са нещата, за които трябва да внимаваме в трудовия договор, който желаем да сключим. Как да търсим своите права в случай, че попаднем на некоректен работодател ни съветва адвокат Жанета Димова.
Да започнем работа на ново място с нови колеги и нов работодател- всичко това е стресиращо, но въпреки това юристите са на мнение, че винаги трябва да четем внимателно какво подписваме. Едни от основните параметри на трудовия договор напомня Жанета Димова.
В дългогодишната си практика като адвокат Жанета Димова отчита повишаване на правната култура у великотърновци. Категорична, е че те все повече се допитват до специалисти.
Според статистиката дълговете на фирмите към служителите остават големи. Все още 19 милиона лева са неизплатените заплати от страна на 352 фирми. Подобни клиенти, не са рядкост и в правната кантора на Жанета Димова.
В такива дела работникът е освободен от заплащане на държавна такса и всякакви разходи. Единствено наличието на лично подписан от него трудов договор обаче му дава право да търси своите права.


Марияна Несторова
7 Март 2016 | 19:32
Тагове: трудов договор, адвокат, документи

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook