Работа, проверки и санкции – ключът към доброто управление
По- усилена работа, по- чести проверки и налагане на сакции, ако е необходимо- така Йорданка Фандъкова посъветва местната власт относно проблемите с културно историческото наследство. По покана на преподавателя и областен управител проф. Пенчо Пенчев кметът на София изнесе лекция пред студенти от Великотърновския университет на тема „Кметската институция- права, задължения и отговорности”.
Велико Търново е един от градовете, които имат сериозен проблем с културното наследство. Сходен има и в София, каза Йорданка Фандъкова, която сподели собствения си опит, който може да е полезен на старата столица.
Всички големи градове, не само в България, имат обединяващи ги проблеми.
Освен, че по тези въпроси се работи активно в момента, на предстояща среща в Амстердам в края на месец април, ще бъдат отново дискутирани и ще бъдат взети мерки за подобряване качеството на въздуха, управление на транспорта и отпадъците. Целта на публичната лекция пред студенти тя обоснова така.
Според Йорданка Фандъкова всяка една дискусия с млади хора, може само да улесни и свери дали действията на властимащите са в синхрон с очакванията им.


Марияна Несторова
8 Април 2016 | 18:30
Тагове: Йорданка Фандъкова, лекция, студенти, Великотърновски университет

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook