Онлайн платформа ще следи за престъпления по малките населени места
Онлайн платформа за превенция от престъпления по малките населени места в страната откриха от Асоциацията на българските села. Чрез сайта ще се следи за всякакъв вид престъпност - превишена скорост, кражби, незаконна сеч и всякакви видове неправомерно поведение.
Идеята е разработена по примера на няколко европейски държави, където има работещи подобни платформи. Целта е хората от по-малките населени места да могат да подават сигнали за нередности, нарушения или престъпления.
След като повишената престъпност преди години точно в малките населени места скочи, от МВР насочиха вниманието си натам. По този повод бяха изградени много видеонаблюдателни системи в голяма част от българските села.
Сигнали и жалби и по повод превишена скорост и неправилно шофиране ще могат да се подават на сайта. Сигналите ще бъдат разпращани до различните институции за разглеждане.
Целта на проекта е селата да бъдат спокойно място за живот, за жалост обаче голяма част от кметовете и кметските наместници не знаят за възможностите, които предлага онлайн платформата.


Владислава Георгиева
20 Април 2016 | 18:45
Тагове: видеонаблюдение, престъпност, превенция, села

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook