Ретроспективна изложба по случай 70-годишен юбилей на художника Руси Русев
Художникът Руси Русев откри ретроспективна изложба по повод 70-годишния си юбилей. Във фоайето на Народна библиотека „Петко Р. Славейков“ в старата столица , посетителите могат да видят произведения от всички творчески периоди на многожанровия автор.
Творби от разнообразни жанрове ни връщат в най-ранните години на художника Руси Русев. Живопис, графика, философски сюрреализъм, иконография и скулптура в различни форми и материали, от различните творчески периоди на художника, рисуват ретроспекция към дестинации и епохи. Гостите на изложбата могат да се пренесат с лекота в Русия, Либия, Кападокия, а и в дома и най-личните спомени на твореца.
На експозицията могат да бъдат видени непоказвани до момента рисунки от студентските години на автора, а също така и последни негови творби. Такава е картината „Богатство“, на която художникът се е изобразил заедно със своите внуци.
От съкровеното и личното до житейски философското, произведенията на Руси Русев носят в пластовете си история на един живот, изживян творчески. Със своето изкуство, художникът дава израз на скромната си същност и значението на семейството, което е в центъра на ценностния му свят.


Владислава Георгиева
11 Май 2016 | 18:36
Тагове: изложба, Руси Русев, творби, творчество

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook