10-годишен художник откри самостоятелна изложба във Велико Търново
10-годишен художник откри първата си самостоятелна изложба във фоайето на регионална народна библиотека „Петко Р. Славейков“ във Велико Търново. Васил е чаровен третокласник, който обича да кара колело и да играе футбол с приятелите си Тошко и Кристиян. Дни преди края на учебната година обаче той получи необикновено признание за труда си през учебната и творческа година – гости и жители на Велико Търново разгледаха почти цялото му творчество, изложено в самостоятелна изложба.
Семейството на Васил го подкрепя в желанията за изява. Родителите забелязват дарбата на необикновеното дете да рисува още в първи клас, но след септември 2015 година той започва да я доразвива. Подкрепа и насоки за таланта си детето получава и от своята учителка по рисуване Галя Николова, от която по думи на майка му е „обсебен в положителен смисъл“.
На любимата си картина Васил е изрисувал пейзаж на виенските Алпи, които е посетил миналото лято. Малкият художник подари на регионалната библиотека във Велико Търново пейзаж на крепостта „Царевец“.


Владислава Георгиева
27 Май 2016 | 19:16
Тагове: дете, художник, изложба, картини

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook