Над 37 % от седмокласниците със слаба оценка на външното оценяване по БЕЛ след 7 клас
887 деца получиха слаба оценка на втори модул по БЕЛ и математика, а едва 57 от тях – оценка отличен, от 1762-те седмокласника, явили се на Национално външно оценяване в област Велико Търново. Ученици с пълен брой точки няма по нито един от предметите, а слаба оценка на един от изпитите отнема правото на ученика да кандидатства в гимназия след 7 клас.
На Националното външно оценяване след 7 клас във Велико Търново се явиха 1762 деца, от които 237 са двойките на седмокласниците от областта по БЕЛ, 603 са четворките, петиците са 598, а отличните оценки са 60. По математика, двойки са получили 650 души от явилите се на втори модул. 473 са тройките, четворките са 462, петиците са 152, а 17 души са получили шестица. Възпитаниците на ОУ „Бачо Киро”, са с на първо място по математика и втори по успех по БЕЛ, а седмокласниците от ОУ „Патриарх Евтимий”, са първенци по БЕЛ и втори по успех по математика.
На Национално външно оценяване след 4 клас във Велико Търново са се явили 1760 ученика. Това външно оценяване има за цел да провери знанията и уменията на четвъртокласниците, а резултатите се оценяват в точки, които учителите избират сами дали да вземат предвид при оформяне на срочна или годишна оценка. Средните резултати от проведената „мини“ матура за област Велико Търново е с половин единица по-ниска от средните за страната – 14, 41 точки.
Резултатите от Външното оценяване след 4 клас тази година са по-ниски от тези през миналата с цяла единица – 13, 07 точки по БЕЛ и 13, 81точки по математика. От Външното оценяване за 7 клас равносметката е – среден успех за област Велико Търново – добър (3,99) по БЕЛ и среден (3, 12) по математика. От Регионалния инспекторат по образованието във Велико Търново обясниха ниските резултати и големия процент слаби оценки с личната мотивация на учениците и смяната на преподаватели в училища от областта.


Владислава Георгиева
6 Юни 2016 | 18:18
Тагове: матури, резултати, статистика, оценки

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook