Иновационни проекти за 10,5 млн. лева в област Велико Търново
12 проекта на обща стойност над 10 милиона и 500 хиляди лева са в процес на реализация във Великотърновска област по първата процедура „Подобряване на производствения капацитет на малки и средни предприятия“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност“ 2014-2020. Още пет проекта за 4 милиона и 242 хиляди лева предстои да бъдат подписани, съобщи днес в старата столица министърът на икономиката Божидар Лукарски.
Ресорният министър припомни резултатите от изминалия програмен период и подчерта, че интересът към програмата в областта нараства.
Лукарски пристигна днес в старата столица, за да открие информационен ден за представяне на процедура „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия“. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 90 млн евро. Минималният размер за финансиране на проект е 50 хиляди лева, а максималният – 1.5 милиона лева. Всяка от планираните инвестиции трябва да е с потвърден ефект енергийни спестявания от минимум 5%.
Информационни дни предстои да се проведат до 27 юни и в градовете Враца, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Пловдив и София.


Катя Мерджанова
14 Юни 2016 | 19:02
Тагове: Божидар Лукарски, икономика, програма, иновации, конкурентоспособност

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook