19-ият Международен фолклорен фестивал ще весели Велико Търново от 16 до 23 юли
19-ти Международен фолклорен фестивал под патронажа на Национална комисия на Република България за ЮНЕСКО ще се проведе във Велико Търново от 16 до 23 юли. В събитието ще вземат участие 215 души от 8 държави.
Държавите, които ще се включат в 19-ия Международен фолклорен фестивал във Велико Търново са Белгия, Бразилия, Китайско Тайпе, Колумбия, Мексико, САЩ, Чили и България. Наши фолклорни представители ще бъдат старозагорският ансамбъл „Загоре“, Професионален фолклорен ансамбъл „Искра“ - Велико Търново и Детско юношески танцов ансамбъл „Търновче“.
В програмата на фестивала тази година са заложени дефиле на групите по главните улици, вечерни концерти, изнесени концерти в други градове, конкурс за красота „Мис фестивал“, пленер за млади художници, вечери на традиционната кухня, научна конференция, томбола и награждаване за любим ансамбъл на публиката.
Във фестивала ще вземат участие 215 души между 18 и 30 години, като най-голямата група ще са българският ансамбъл „Загоре“ и американската група „Komenka ethic dance and music еnsemble”.


Владислава Георгиева
14 Юли 2016 | 18:06
Тагове: Международен фолклорен фестивал, Велико Търново, държави, състави, програма

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook